Södra Indien

Här hittar ni ett urval av reseförslag till de Södra delarna av Indien. Känn er inte låsta till programmen då det endast är förslag. Vi hjälper er att skräddarsy er resa helt efter era egna önskemål.

Klicka på rubrikerna för att läsa mer om respektive paket.

+ Sydindien – en introduktion

-----------------
Sydindien är en halvö innehållande Dekkaplatån och omges av Arabiska sjön i väster, Indiska oceanen i söder och Bengaliska viken i öster. Den innehåller också två bergsområden, västra och östra Ghatbergen, som löper längs västra och östra kusterna.

Under denna resa kommer du att utforska den rika historien och landskapen i två sydindiska områden – Karnataka och Kerala. I Karnataka besöker vi den livliga staden Bangalore, vackra Mysore och nationalparken Nagarhole. Från Nagarhole tar vi dig tvärs över Kerala genom Wayanads regnskog och dess plantager. I Kerala kommer du i Tellicherry att få avsmaka ett av de finaste köken i hela Indien, utforska hamnstaden Cochin och tillbringa en natt ombord på en husbåt. Resan avslutas med några dagar på en underbar sandstrand.


+ Kerala – ett tropiskt paradis

-----------------
Kerala är ett fantastiskt resmål med sina ‘backwaters’ och stränder, sitt kök och den tropiska grönskan som främsta sevärdheter. I Kerala produceras också många exotiska kryddor och det är alltså inte att undra på att området spelade en betydande roll i gamla tiders kryddhandel. Det var faktiskt önskan om att kontrollera kryddhandeln som drog portugisiska handelsmän till Indien under medeltiden och därmed öppnade vägen för den europeiska kolonisationen av hela landet. Statens färgrika kultur kan spåras till 300-talet efter Kristus och är idag en blandning av arisk och dravidisk kultur med ytterliga påverkan från utländska handelsmän och andra influenser från Indien och utlandet.