Norra Indien

Här hittar ni ett urval av reseförslag till de Norra delarna av Indien. Känn er inte låsta till programmen då det endast är förslag. Vi hjälper er att skräddarsy er resa helt efter era egna önskemål.

Klicka på rubrikerna för att läsa mer om respektive paket.


+ Norra Indien – En introduktion

-----------------
Indien är oerhört omväxlande och utgör en provkarta på geografisk, historisk och kulturell mångfald.

Det är helt omöjligt att utforska Indien under några få veckor; men ett besök i de norra delarna är en bra start för att lära känna detta mångfacetterade land.

På denna resa besöks huvudstaden Delhi, med sin fascinerande blandning av gammalt och nytt.

I den heliga staden Varanasi, där så många indier önskar tillbringa sin sista tid, besöker vi i kvällningen flodtrapporna, ’ghatsen’, vid den heliga floden Ganges och tar en magiskt vacker båttur i gryningen nästa dag.

I Panna nationalpark finns chans att se många vilda djur, kanske skymtar vi tiger om vi har riktig tur!

Till Agra åker vi tåg och besöker där det mytomspunna Taj Mahal i soluppgången.

I Jaipur besöker vi fort och palats med utsökt arkitektur och undersköna trädgårdar och observatoriet från 1500-talet.

Chhatrasagar med vattenreservoaren Chhatra Sagar erbjuder fantastiska vyer och ett rikt fågelliv. Här tillbringar vi en natt i tält och får också bekanta oss med ett ursprungligt och gott lantliv där lite har förändrats genom århundradena.

I Jodphur blir det tillfälle att, via uråldriga kamelvägar och uttorkade flodbäddar, ta oss till Bishnoibyar där vi får besöka några hem, ta en närmare titt på den lokala färgsprakande kulturen och på vägen betrakta ett rikt djurliv. Härifrån gör vi också en utflykt i öknen.

Fler underbara tempel och palats väntar oss i det romantiska Uidapur ’sjöarnas stad’.

Resan avslutas i Mumbai där vi bland annat besöker elefantgrottorna som endast nås med båt.


+ Klassiska Rajasthan – som ni behagar

-----------------
‘Som ni behagar’ handlar om att skräddarsy, inte bara resplanen, utan också sightseeingen. Varför erbjuda samma utflykter till personer med olika intressen när en stad har så mycket att erbjuda … det finns något för alla. Detta är grunden till våra resor ’Som ni behagar’.

I varje stad erbjuder vi därför en meny av aktiviteter och sightseeing att välja från. Den matglada väljer en matresa; konst- och hantverksentusiasten kanske besöker lokala konstnärer; museiälskaren kommer att ha ett enormt utbud i de flesta större indiska städer; den som är intresserad av att umgås med lokalbefolkningen kan välja att göra så i deras hem och naturligtvis kan den som är intresserad av att följa de sedvanliga turiststråken göra en mera traditionell resa.

Du behöver inte följa samma tema på hela resan utan kan blanda teman mellan olika städer; matresa i Delhi, konst och textilkurs i Jaipur, hembesök med middag i Uidapur och kanske en ökenpicknick i Jodhpurs omgivningar – du utformar resan som du vill.


+ Lantliga Rajasthan – färger i mängd

-----------------
Rajasthans landsbygd är vacker med sitt bländande karga Aravalislandskap och en mångfald av gamla tempel och medeltida byggnadsverk överallt. Det är också det perfekta resmålet för lättare äventyr såsom vandring, klättring, jeepsafaris, ridning och cykling.

Rajasthans lantliga charm kan utforskas från inkvartering i områdets kulturarv bestående av små fastigheter utspridda i området.


+ Familjesemester

-----------------
Indien är ett fantastisk resmål för en familjesemester. Indier älskar barn och det finns ett stort utbud av avslappnade charmiga hotell som lämpar sig för familjer. Resmålet erbjuder många spännande upplevelser för barn i de flesta delar av landet. Barnen kommer att älska att åka cykelriksha, jeepsafari för att spana efter tiger, att umgås med tama elefanter och kamelritt till en tältplats i öknens sanddyner – Indien har allt!

Häng med oss på familjeäventyr! En tur med cykelrikshaw i Gamla Delhi, åk på tigerspaning i Ranthambore, njut av att bada, mata och rida elefant i Jaipur, gör era egna träblock och tryck souvenirer, flyg drake med lokala familjer, tälta i öknen, njut av en tågresa och bo i fantastiska sagopalats.


+ Cykling i Rajasthan

-----------------
Indien uppvisar en unik mångfald av kultur, landskap och människor. Tjusningen i att upptäcka landet kan med fördel ske på pittoreska landsvägar, där man kan se det indiska lantlivets enkelhet och särart. Cykling på dessa landsvägar ger det perfekta tempot för att ta in sevärdheter och ljud i detta gåtfulla land.

Under vår cykeltur i Rajasthan framkallas flydda tiders storslagenhet och överdåd i maharadjornas fort och palats i detta förtrollande land. Besök görs i de historiska städerna Jodhpur och Udaipur med sitt strålande utbud av ståtliga och grandiosa arkitetoniska mästerverk, fort och palats. Cykla genom färgrika och rustika Rajasthan från det ena lyxiga charmerande kulturarvshotellet till det andra och upptäck det genuina Indien.


+ Bypromenad i nedre Himalaya

-----------------

Ännu en resa för den kräsne besökaren. Perfekt för den som älskar att vandra.

Resan är baserad på vandringar från by till by med övernattning i charmiga lokala byhus som har blivit upprustade för att tillmötesgå resenärernas behov. Dagarna kantas av orörd natur och utsikter som tar andan ur en.
MER INFORMATION KOMMER INOM KORT!